© 2019- Vigdis Peelman - innerlijkeruimte.be - vigdis@innerlijkeruimte.be

 

Kleine dingen die we dagelijks doen en laten
voor ons welzijn en onze gezondheid
hebben een grotere impact dan vele medicijnen.
Vitaliteitscoach

Als vitaliteitscoach begeleid ik je op holistische wijze naar een meer natuurlijke levenswijze, gericht op wel-zijn en energie.

We bekijken samen hoe we de balans op zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel vlak kunnen herstellen zodat je weer vitaler in het leven kan staan. Vaak is het zo dat de kleine dingen die we dagelijks doen en laten voor onze gezondheid, een grotere impact hebben dan vele medicijnen en hun schadelijke nevenwerkingen. Dit kan gaan over veranderingen in de dagelijkse routine, voeding, gebruik van kruiden, maar ook massage, yoga of andere lichaamsbeweging en meditatie. Ook staan we stil bij de vraag "Wie wil je zijn?". Wie je wil zijn is belangrijk om de richting in je leven te bepalen. Als vitaliteitscoach combineer ik mijn kennis uit de Ayurveda en hedendaagse visies omtrent voeding en gezondheid.

Wat is Ayurveda?

 

Ayurveda is een combinatie van twee woorden: Ayus (=leven) en Veda (=kennis) en betekent dus letterlijk 'kennis van het leven'.

Ayurveda is niet enkel een traditionele geneeswijze, maar een complete filosofie die meer dan 5000 jaar geleden in India is ontstaan.

Het omvat alle aspecten van gezondheid en welzijn; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel en het doel is niet enkel ziektes te genezen maar vooral te voorkomen en gelukkig te zijn. 

De principes van Ayurveda kunnen ook in deze moderne tijd en in elke cultuur worden toegepast. Wie begrijpt dat gezondheid en innerlijke rust voor een groot deel binnen onze eigen verantwoordelijkheid liggen, zal vele antwoorden vinden binnen de Ayurveda. 

De Ayurvedische geneeskunde is officieel erkend door de Wereld Gezondheids Organisatie (World Health Organisation, WHO) als wetenschappelijke geneeskunde. Door de positieve resultaten die mensen ervaren en het toenemende gezondheidsbewustzijn groeit de interesse in Ayurveda dan ook bij meer en meer mensen over de gehele wereld. 

Waarvoor kan je bij mij terecht?

 

Enkele problemen waar we samen een oplossing voor kunnen vinden:

- Weinig energie en energiedips

- Slaapproblemen

- Over- of ondergewicht

- Huidproblemen

- Spijsverteringsklachten

- Stress

- ...

Samen met jou wordt er een uniek traject op maat uitgestippeld om bijvoorbeeld:

- Een betere balans te vinden tussen werk en gezin 

- Vormen van beweging te vinden die bij jou passen voor een actievere levensstijl

- Methodes van ontspanning te ontdekken om stress beter te hanteren en meer innerlijke rust

- Bewuste keuzes te maken omtrent gezonde voeding voor meer energie, minder energiedips, een betere spijsvertering, mooiere huid, minder vage klachten, een beter immuunsysteem, een positievere stemming en het gewicht dat bij jou past

- Leren om te gaan met hoogsensitiviteit

- Meer zelfvertrouwen te ontwikkelen om volop in het leven te staan

- ...

Je laten ondersteunen en begeleiden door een vitaliteitscoach zorgt voor extra motivatie om je doelen te bereiken!

Een sessie duurt ongeveer 1 uur en achteraf ontvang je een verslag en uitgebreid persoonlijk advies per mail.

Prijs: 70 euro voor het eerste gesprek en het bijhorende advies, 50 euro voor opvolging indien gewenst.