© 2019- Vigdis Peelman - innerlijkeruimte.be - vigdis@innerlijkeruimte.be

Yoga is in essentie de Weg naar Zelfbewustzijn,
de Weg naar de eenheidservaring.
 
Eenheid en verbondenheid

 

Het woord 'yoga' heeft zijn oorsprong in het Sanskriet en is afgeleid van het werkwoord  'yuj', wat 'verenigen' betekent. Het woord yoga betekent dus vereniging.​ Vereniging van lichaam en geest, denken en voelen, hemel en aarde, jij en ik. Vereniging met het Absolute, het Alomtegenwoordige. Eenheid.

De dag van vandaag doen mensen om verschillende redenen aan yoga. Sommigen doen het om te leren ontspannen en beter te leren omgaan met stress. Anderen om het lichaam soepeler en krachtiger te maken of als preventieve gezondheidsmaatregel. 

Yoga kan inderdaad helpen deze doelen te bereiken.

 

De lichaamshoudingen of asana's maken het lichaam soepel en gezond. De ademhalingstechnieken zorgen voor een rustige en heldere geest en door de asana's bewust uit te voeren ontwikkel je kracht, energie en concentratie.

Maar het werkelijke doel van yoga is niet enkel fysiek of mentaal. Het gaat om persoonlijke groei, inzicht, zingeving, het loslaten van belemmerende overtuigingen, verbinding met jeZelf en de wereld om je heen. 

 

Opbouw van een les

Een yogales bestaat meestal uit enkele losmaakoefeningen, enkele kriya's (zachte strekkingen op het ritme van de ademhaling), asana's (lichaamshoudingen), diepe ontspanning, pranayama (ademhalingsoefeningen) en een korte meditatie. 

 

Tijdens de hele les ligt de nadruk op ademhaling, aandacht en ontspanning. Je wordt voortdurend gestimuleerd om in het hier en nu te blijven, waardoor er een diepe rust ontstaat.

Dit alles wordt beoefend met respect voor de eigen grenzen en zonder enige prestatiedrang. 

Agenda

Elke dinsdag van 20u tot 21.15u in Tielrode, Antwerpse Steenweg 178.

Prijs: 130 € voor een 10-beurtenkaart.

Vooraf inschrijven!

 
Privéles

Privé-yogalessen worden afgestemd op jouw persoonlijke wensen en kunnen een fijne manier zijn om met yoga te beginnen. Ook tijdens herstel van een ziekte of blessure kan het zijn dat je behoefte hebt aan een meer persoonlijk oefenschema. 

 

De lessen kunnen plaatsvinden bij mij of bij jou thuis, wanneer het jou best past. Dit kan uiteraard samen met je partner, vriend of vriendin of in kleine groepjes.

 

Prijs: 50 € voor 1u 15 min

Contacteer me voor meer info.