top of page

Palliatieve Begeleiding

IMG_2403_edited.jpg

Anders dan vaak wordt gedacht, is palliatieve zorg meer dan alleen pijnverlichting en comfort. Het is ook ruimer dan terminale zorg die zich beperkt tot de laatste 2 of 3 weken. Het omvat alle zorg die mensen in hun laatste levensfase ondersteunt, op lichamelijk vlak, psychisch/emotioneel vlak, sociaal vlak en existentieel/spiritueel vlak.

 

Omdat deze totaalzorg tegenwoordig zo goed georganiseerd is, kan men in vele situaties ervoor kiezen om thuis te blijven.

 

Soms kan het echter zijn dat er nood is aan extra ondersteuning. Voor de patiënt zelf of voor de mantelzorger. Een medemens, met een luisterend oor. Iemand die zorgzaam aanwezig kan zijn en een  veilige ruimte kan creëren waarin alles bespreekbaar is. Ik verbind me graag met jouw leefwereld, over de grenzen van geloofsovertuigingen en tradities heen. 

 

Ik ben geen zorgkundige of verpleegkundige maar een compagnon de route om je te ondersteunen in deze  woelige periode. Indien gewenst, werk ik ook graag met zachte aanraking, aromatherapie, muziek… of misschien kan ik helpen om je levensverhaal neer te schrijven voor je nabestaanden? 

 

Ik doe dit werk ook als vrijwilliger voor het Netwerk Palliatieve Zorg Waasland, wat beperkt is tot een viertal uur per week.

Als zelfstandige kan ik mijn diensten helaas niet kosteloos aanbieden.

Voor een uur vraag ik 35 euro plus verplaatsingskosten.

De prijs voor een pakket van 10/20/30 uur is op aanvraag en in overleg.

Ik ben ook beschikbaar buiten de gangbare uren.

Contacteer me voor meer info:

vigdis@innerlijkeruimte.be

 

Als de patiënt niet wordt gezien in zijn/haar existentiële noden, kan dit voor extra lijden zorgen. Het kan bijvoorbeeld zorgen voor een intensifiëring van lichamelijke pijnen.”

Uit het boek van Alexander Verstaen: Spiritualiteit in palliatieve zorg en de lessen van mijn stervende vader.

bottom of page